HomeFabrica de uleiFerma pt. ingrasarea suinelorMateriale de constructiiCarieraContact
Ferma pentru ingrasarea suinelor detine un efectiv de porcine de aproximativ 2000 de capete.
Spatiul detinut pentru o cat mai buna ambianta in cresterea porcinelor este special amenajat in hale cat mai spatioase.
Povestioara :
Triumful nesimtirii are loc dupa o perioada in care animalele chiar sperasera ca schimbarea va dura pentru totdeauna si ca nimeni nu va mai putea schimba regulile comunitatii autoasumate: toate animalele sint egale, nici un animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi in pat, nu-si va ucide semenii. Ce a urmat, se stie. Porcii au luat puterea si, in cele din urma, singura regula ramasa valabila dintre cele convenite si asumate de toate animalele a ramas cea potrivit careia „Toate animalele sint egale“. Cu o adaugire: toate animalele sint egale, numai ca unele animale sint mai egale decit altele.


Nouă, românilor, ne place să credem că suntem cei mai buni crescători de porci din lume pentru că ne place carnea de porc, avem cu ce să-l creștem și... mai ales, ne pricepem ca nimeni alții să creștem porci. Cu riscul de a fi considerat un pesimist notoriu, trebuie să precizez că această percepție este nu numai total greșită, dar și cumplit de păguboasă! Adevărul este că în România sunt foarte mulți cei care cresc porci însă, cei care consideră această îndeletnicire o afacere, din care trebuie să rezulte profit sunt extrem de puțini!
Din producția internă, fiecare român ar putea consuma maximum 15 kg de carne de porc pe an, respectiv 40 grame/zi, ceea ce nu este tocmai adevărat dacă luăm în considerarea carnea importată.

Importanta porcilor :

  • Cresterea porcinelor este o activitate traditionala;

  • Produs de mare importanta pentru consumul intregii populatii;

  • Nivelul consumului de carne de porc/locuitor este in corelatie directa cu productia de carne si puterea de cumparare a consumatorului;

  • Sursa pentru schimburile comerciale;

  • Asigura stabilitatea fortei de munca in zona rurala;